ΔΙΑΒΑΤΗ ΜΑΡΙΑ - Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ

Κέντρα Ξένων Γλωσσών & Σχολικής Μελέτης

Οι άνθρωποί μας κάνουν τη διαφορά

Οι καθηγητές και τα στελέχη μας αποτελούν τον βασικότερο παράγοντα της επιτυχίας μας. Οι άνθρωποί μας διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που διαθέτουν, την επιστημονική και πλήρη γνώση του αντικειμένου διδασκαλίας καθώς και των νέων τεχνικών και μεθόδων αποδοτικής διδασκαλίας.

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ

Διευθύντρια σπουδών & συντονίστρια μαθημάτων

Η Μαρία Διαβάτη αποφοίτησε με υποτροφία από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ) για να συνεχίσει με το μεταπτυχιακό της πάνω στη μετάφραση.

Συνέχισε την επιμόρφωση της με TESOL από το πανεπιστήμιο του CAMBRIDGE και με CertTESOL από το πανεπιστήμιο του TRINITY, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που σχετίζεται με αποτελεσματικές αρχές διδασκαλίας.

Έχει πιστοποιητικό από το HARVARD Business School πάνω στον τομέα Organizational Leadership και συνεχίζει με τον επόμενο τίτλο σπουδών ΜΒΑ in Educational Leadership από University of Cumbria.

Η Μαρία έχει πάνω από είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία και τον σχεδιασμό μαθημάτων στην Ελλάδα και την Αγγλία. Eίναι εξετάστρια, διευθύντρια σπουδών και συντονίστρια μαθημάτων στο κέντρο Ξένων Γλωσσών Διαβάτη Μαρία.

Ως οραματίστρια και καινοτόμος εκπαιδευτικός έφερε την εμπειρία της VR and AR πραγματικότητας στην αποτελεσματική εκμάθηση αγγλικών, για πρώτη φορά σε σταθερή και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα διδασκαλίας στο Κορωπί κερδίζοντας το πρώτο της διεθνές βραβείο για την ενσωμάτωση τεχνολογίας στην διδασκαλία.

Παράλληλα σχεδίασε και ανέπτυξε το πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πλαίσιο εκμάθησης γλωσσών CLIL-to-SUCCEED, το οποίο έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση.

Το Enhanced CLIL-to-Succeed συνδυασμένο με τη τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας αποτελεί την τελευταία της κατάκτηση στο χώρο της εκπαίδευσης. Για την υλοποίηση του προγράμματος δημιούργησε τάξεις χωρίς τοίχους!

Πιστεύει πως η εκπαίδευση πρέπει να ελευθερώνει τα παιδιά και κυρίως να προωθεί την ελεύθερη σκέψη. Αγαπάει να διαβάζει, να ταξιδεύει, να βλέπει ταινίες, να πίνει ζεστή σοκολάτα μα πάνω από όλα να εξελίσσεται, αφού ως αιώνια μαθήτρια θεωρεί την εκπαίδευση και την αυτοβελτίωση στάση ζωής!

Η Μαρία Διαβάτη είναι member of Eaquals – Excellence in Language Education.

Eaquals - Excellence in Language Education
Placeholder

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΗΣ

Ο Γιώργος Δουλής είναι καθηγητής αγγλικών, απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2010 ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στη διδασκαλία της Αγγλικής σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας. Έκτοτε διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία μαθητών όλων των επιπέδων.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού του έργου, την Ειδική Αγωγή και την προαγωγή της ψυχικής υγείας στο σχολικό περιβάλλον, συνεχίζοντας έως σήμερα τη διαρκή του κατάρτιση.

Παράλληλα, ασχολείται με καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η Κωνσταντίνα είναι καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 24 χρόνια. Είναι κάτοχος του “Diploma in Teaching English to Speakers of other Languages” από το πανεπιστήμιο του Cambridge (Pass with Merit).
 
Παρακολουθεί ανελλιπώς και αδιαλείπτως εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που αφορούν στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και την ιντριγκάρει οτιδήποτε δημιουργικό και καινοτόμο.
 
Πιστεύει ότι τα παιδιά είναι πηγή έμπνευσης για την εξέλιξή της και για δημιουργία και ότι “το  παιχνίδι είναι ανώτερη μορφή μάθησης” (Einstein). Παρόλα αυτά οι ηλικίες των “παιδιών” που διδάσκει είναι από 5 έως 60, καθώς το αγαπημένο της ρητό είναι: “Learn, Love, Laugh at all ages.”
ΑΚΡΙΒΗ ΣΑΧΝΙΚΑ

ΑΚΡΙΒΗ ΣΑΧΝΙΚΑ

Η Ακριβή Σάχνικα είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει το CertTESOL, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό, το οποίο σχετίζεται με αποτελεσματικές αρχές διδασκαλίας.

Έχει παρακολουθήσει ένα εύρος σεμιναρίων που αποσκοπούν στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας υπό το πρίσμα σύγχρονων και προοδευτικών μεθόδων.

Ο λόγος που ασχολείται με την εκπαίδευση ίσως και να βρίσκεται πίσω από τα λόγια του Nelson Mandela: “Education is the most powerful weapon we can use to change the world.“

Δήμητρα Μπούτσικα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

Η Δήμητρα Μπούτσικα είναι τελειόφοιτη της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ως μέρος της διδακτικής επάρκειας που αποδίδει η σχολή της, έχει παρακολουθήσει μαθήματα για τη Διδακτική της Φυσικής, τη Διδακτική των Μαθηματικών και έχει εμπειρία τεσσάρων ετών στον τομέα της διδακτικής σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ως φυσικός, πιστεύει ότι η περιέργεια αποτελεί το έναυσμα για τη γνώση. Ως δάσκαλος, πιστεύει πως, οι μαθητές που δεν έχουν περιέργεια για τη φυσική, απλά δεν είχαν δάσκαλο με φαντασία. 
ΝΙΚΟΥ ΒΑΓΙΑ

ΝΙΚΟΥ ΒΑΓΙΑ

Η Νίκου Βάγια είναι πτυχιούχος φιλόλογος του τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στον τομέα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας.

Διδάσκει όλα τα φιλολογικά μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου και έχει εξειδικευτεί στον τομέα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και των μεθόδων διδασκαλίας της ελληνικής, ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της στον τομέα της γλωσσολογίας, με θέμα τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Ενδιαφέρεται πολύ για τα παιδιά και θεωρεί πως το διαφορετικό μαθησιακό προφίλ του καθενός εξ’ αυτών αποτελεί τη βάση της προόδου και της ομαδικότητας που προάγει η ορθή διδασκαλία και εκπαίδευση.

Placeholder

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΤΟΥΛΑ

Η Γεωργία Πατούλα είναι καθηγήτρια Αγγλικών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου 8,76 το έτος 2018.

Έκτοτε έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, κυρίως στην ιδιωτική εκπαίδευση με την παράδοση μαθημάτων σε παιδιά και ενήλικες διαφόρων ηλικιών και επιπέδων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε πλήθος παιδαγωγικών και ψυχολογικών μαθημάτων που ενίσχυσαν τις διδακτικές της μεθόδους και τη βοήθησαν να εκπληρώσει επιτυχώς και την πρακτική της άσκηση σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αττικής.

Εκτός από τα ακαδημαϊκά της επιτεύγματα, ασχολείται με τη μουσική, το χορό και το θέατρo.

MARY SKONDRAS

MARY SKONDRAS

Mary Skondras has a Master’s degree in Applied Linguistics with a concentration in TESOL from Columbia University in the city of New York.

She is a professional educator experienced in developing curriculum as well as conducting teacher training workshops.

Her career encompasses teaching ESL in university programs in the US and in Greece.

Ms. Skondras was a founding member of the European Writing Association and has participated in several conferences in the US and in Europe.

JUSTINE HOUPA

JUSTINE HOUPA

Justine Houpa graduated from the City University of New York Queens College with a BA degree in Applied Linguistics and ESOL Education.

She is a teacher certified by the New York State Department of Education for grades K-12.

Ms. Houpa is accustomed to working in a multicultural environment that emphasizes inclusion and is skilled in adapting to students with diverse learning needs.

ΒΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

H Μοσχοπούλου Βάσια είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει άριστη γνώση της Αγγλικής και της Γερμανικής γλώσσας.

Πραγματοποιεί μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Από το 2017 εργάζεται στο πρότυπο κέντρο ξένων γλωσσών «Διαβάτη Μαρία», στο τμήμα της σχολικής μελέτης με αντικείμενο τα μαθήματα των Θετικών Επιστημών.

ΕΛΕΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

ΕΛΕΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Η Ελένη Σιδερή είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Γλωσσολογίας και της διδακτικής, με εξειδίκευση στη Διδακτική της Γερμανικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Θεωρεί σημαντική την προσωπική της εξέλιξη και γι’ αυτό το λόγο παρακολουθεί μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων τις εξελίξεις στους τομείς της γλωσσολογίας και της διδακτικής ξένων γλωσσών.

Επίσης, παρακολουθεί σεμινάρια ψυχολογίας και ειδικής αγωγής τα οποία τη βοηθούν στο να προσεγγίζει τους τον κάθε μαθητή ξεχωριστά με βάση το μαθησιακό του προφίλ.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, όπου παραδίδει μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες.

ΠΟΡΤΟΒΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΠΟΡΤΟΒΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Η Δώρα Πορτοβάρα είναι τελειόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει εύρος πανεπιστημιακών μαθημάτων με κεντρικό θέμα τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας καθώς και την παιδική και εφηβική ψυχολογία.

Αγαπάει τα παιδιά και πιστεύει ότι μόνο όταν ένας δάσκαλος δώσει αξία στα όνειρα και στους στόχους των μαθητών, ξεκλειδώνει το ειλικρινές και ουσιαστικό ενδιαφέρον τους για την εκμάθηση ενός αντικειμένου!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η Αναστασία Αποστολοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμού στο ΕΑΠ.

Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, τη Δημοκρατική Παιδεία και την σύνδεση πολιτισμού και εκπαίδευσης.

ΝΑΚΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

ΝΑΚΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

Η Ευανθία Νάκου είναι καθηγήτρια της  Αγγλικής γλώσσας με 27ετή διδακτική
εμπειρία, εξετάστρια προφορικών εξετάσεων διαφόρων φορέων όπως NOCN και PTE και βρεφονηπιαγωγός.

Σπούδασε στην Αθήνα και έχει  57 πιστοποιητικά συνεχόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μέχρι στιγμής. Ένα από τα πιο πρόσφατα είναι το 120-hour TESOL/TEFL Certificate – WORLD TESOL ACADEMY LONDON, UK.

Έχει εμπειρία σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα. Εφαρμόζει σύγχρονες
εκπαιδευτικές μεθόδους, όπως τη βιωματική μέθοδο εκμάθησης στην οποία συμμετέχουν ενεργά οι μαθητές μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, ενισχύοντας έτσι και το ομαδικό πνεύμα.

Αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή – σπουδαστή, ως ξεχωριστή προσωπικότητα, με σεβασμό και αγάπη.

Προσαρμόζει το μάθημα σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, στην έκφραση της
φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, έτσι ώστε να είναι το μάθημα ενδιαφέρον και αποτελεσματικό.

ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΤΣΙΚΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΤΣΙΚΑΣ

Ο Γαβριήλ Τότσικας πραγματοποίησε επιτυχώς τις σπουδές του στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατά έτη 2016-2020. Παράλληλα, παρακολούθησε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στο συναφές αντικείμενο (αρχαία Ελληνική σκέψη και Φιλοσοφία, Ρωμαϊκή επική ποίηση κ.λπ.) αλλά και στον τομέα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας.

Απέκτησε από νωρίς εργασιακή εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης, αφού ως φοιτητής ασχολήθηκε με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων ξένων γλωσσών και Φιλολογικών μαθημάτων. Έκτοτε διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε κέντρα μελέτης.

MAΡΑΘΟΚΑΜΠΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

MAΡΑΘΟΚΑΜΠΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Η Ειρήνη Μαραθοκαμπίτη είναι αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Γλωσσολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree – the American College of Greece).

Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια σχετικά με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας, εκπαιδευτικά εργαλεία και ξενόγλωσσα βιβλία. Διδάσκει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες όλων των επιπέδων.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της στον τομέα της διδασκαλίας της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας (MA TESOL) στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree – the American College of Greece) με θέμα τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας.

ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

Η Στραβοδήμου Αμαλία είναι πτυχιούχος φιλόλογος του τμήματος φιλοσοφίας, σχολής κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διδάσκει όλα τα μαθήματα γυμνασίου και λυκείου. Διαθέτει εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης, σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, στη μελέτη του δημοτικού και σε ιδιαίτερα μαθήματα.

Ο στόχος της είναι να καλλιεργήσει την περιέργεια για μάθηση και τη δύναμη της γνώσης στους μαθητές της.

ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Η Κοντορούση Μαριάννα είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει πραγματοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στο αντικείμενο της διδακτικής και ασχολείται με τη διδασκαλία σχολικών μαθημάτων σε μαθητές Δημοτικού.

Αγαπάει πολύ τα παιδιά και προσπαθεί να προσαρμόσει τη διδασκαλία της στο μαθησιακό επίπεδο του κάθε μαθητή της.

Placeholder

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Ο Παναγιώτης Μαντέλλος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακό σε υπηρεσίες Marketing.

Είναι υπεύθυνος τομέων Οικονομικών & Επικοινωνίας.

Γιατί να μας προτιμήσετε

Εγγραφές όλο το χρόνο

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και τα τμήματα μας είναι αυστηρά ολιγομελή – ξένες γλώσσες για όλες τις ανάγκες, ειδικότητες και ηλικίες.

Maria Diavati Kentro Ksenwn Glwsswn Koropi10

Ομοιογενή τμήματα

Ομοιογενή τμήματα μαθησιακού επιπέδου και ηλικίας – δωρεάν προπαρασκευαστικά τμήματα & ενισχυτική διδασκαλία κάθε μήνα.

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Μαθησιακές δυσκολίες

Αποτελεσματικός συνδυασμός ατομικού μαθήματος & τάξης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (πχ δυσλεξία)

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Χώροι διδασκαλίας

Χρήση διαδραστικού υλικού τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με τους καλύτερους εκδοτικούς οίκους βιβλίων – νέες εγκαταστάσεις με διάκριση στους 5 καλύτερους χώρους εκμάθησης πανελληνίως.

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Πολυετής εμπειρία

Πολυετής εμπειρία από αριστούχους καθηγητές, απόφοιτους αντίστοιχης φιλολογικής σχολής με μεταπτυχιακούς τίτλους.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στην ομάδα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών & Σχολικής Μελέτης της Μαρίας Διαβάτη, έχουν ένα κοινό στόχο: την παροχή του υψηλότερου επιπέδου διδασκαλίας ξένων γλωσσών μέσα από μία σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία η οποία όχι μόνο προσφέρει γνώση αλλά και διαπαιδαγωγεί.

Γιατί ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει, ενθαρρύνει και παιδαγωγεί σωστά, μένει στο μυαλό και την καρδιά του μαθητή σε όλη του τη ζωή. Αποτελεί τον έμπιστο αρωγό του κάθε γονέα στη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού του.

Οι χώροι μας