ΔΙΑΒΑΤΗ ΜΑΡΙΑ - Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ

Κέντρα Ξένων Γλωσσών & Σχολικής Μελέτης

Οι άνθρωποί μας κάνουν τη διαφορά

Οι καθηγητές και τα στελέχη μας αποτελούν τον βασικότερο παράγοντα της επιτυχίας μας. Οι άνθρωποί μας διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που διαθέτουν, την επιστημονική και πλήρη γνώση του αντικειμένου διδασκαλίας καθώς και των νέων τεχνικών και μεθόδων αποδοτικής διδασκαλίας.

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ

Διευθύντρια σπουδών & συντονίστρια μαθημάτων

Η Μαρία Διαβάτη αποφοίτησε με υποτροφία από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ) για να συνεχίσει με το μεταπτυχιακό της πάνω στη μετάφραση.

Συνέχισε την επιμόρφωση της με TESOL από το πανεπιστήμιο του CAMBRIDGE και με CertTESOL από το πανεπιστήμιο του TRINITY, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που σχετίζεται με αποτελεσματικές αρχές διδασκαλίας.

Έχει πιστοποιητικό από το HARVARD Business School πάνω στον τομέα Organizational Leadership και συνεχίζει με τον επόμενο τίτλο σπουδών ΜΒΑ in Educational Leadership από University of Cumbria.

Η Μαρία έχει πάνω από είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία και τον σχεδιασμό μαθημάτων στην Ελλάδα και την Αγγλία. Eίναι εξετάστρια, διευθύντρια σπουδών και συντονίστρια μαθημάτων στο κέντρο Ξένων Γλωσσών Διαβάτη Μαρία.

Ως οραματίστρια και καινοτόμος εκπαιδευτικός έφερε την εμπειρία της VR and AR πραγματικότητας στην αποτελεσματική εκμάθηση αγγλικών, για πρώτη φορά σε σταθερή και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα διδασκαλίας στο Κορωπί κερδίζοντας το πρώτο της διεθνές βραβείο για την ενσωμάτωση τεχνολογίας στην διδασκαλία.

Παράλληλα σχεδίασε και ανέπτυξε το πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πλαίσιο εκμάθησης γλωσσών CLIL-to-SUCCEED, το οποίο έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση.

Το Enhanced CLIL-to-Succeed συνδυασμένο με τη τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας αποτελεί την τελευταία της κατάκτηση στο χώρο της εκπαίδευσης. Για την υλοποίηση του προγράμματος δημιούργησε τάξεις χωρίς τοίχους!

Πιστεύει πως η εκπαίδευση πρέπει να ελευθερώνει τα παιδιά και κυρίως να προωθεί την ελεύθερη σκέψη. Αγαπάει να διαβάζει, να ταξιδεύει, να βλέπει ταινίες, να πίνει ζεστή σοκολάτα μα πάνω από όλα να εξελίσσεται, αφού ως αιώνια μαθήτρια θεωρεί την εκπαίδευση και την αυτοβελτίωση στάση ζωής!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΗΣ

Ο Γιώργος Δουλής είναι καθηγητής αγγλικών, απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2010 ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στη διδασκαλία της Αγγλικής σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας. Έκτοτε διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία μαθητών όλων των επιπέδων.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού του έργου, την Ειδική Αγωγή και την προαγωγή της ψυχικής υγείας στο σχολικό περιβάλλον, συνεχίζοντας έως σήμερα τη διαρκή του κατάρτιση.

Παράλληλα, ασχολείται με καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

ΖΩΗ ΜΑΡΙΝΗ

ΖΩΗ ΜΑΡΙΝΗ

Η Ζωή Μαρίνη είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στον τομέα της Γλωσσολογίας και έχει ολοκληρώσει επιτυχώς έναν κύκλο σπουδών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, στη πόλη της Λιλ, στον τομέα Sciences Humaines et Sociales.

Πιστεύει πως η συνεργασία και η διαλλακτικότητα είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι της Εκπαίδευσης, οι οποίοι συμβάλλουν στη διαμόρφωση σωστών και ολοκληρωμένων ανθρώπων, με ισχυρή προσωπικότητα και ορθή αντίληψη του κόσμου.

ΑΚΡΙΒΗ ΣΑΧΝΙΚΑ

ΑΚΡΙΒΗ ΣΑΧΝΙΚΑ

Η Ακριβή Σάχνικα είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει το CertTESOL, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό, το οποίο σχετίζεται με αποτελεσματικές αρχές διδασκαλίας.

Έχει παρακολουθήσει ένα εύρος σεμιναρίων που αποσκοπούν στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας υπό το πρίσμα σύγχρονων και προοδευτικών μεθόδων.

Ο λόγος που ασχολείται με την εκπαίδευση ίσως και να βρίσκεται πίσω από τα λόγια του Nelson Mandela: “Education is the most powerful weapon we can use to change the world.“

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαργαρίτα Φραγκουλοπούλου είναι καθηγήτρια της Αγγλικής, Γαλλικής και Κινεζικής γλώσσας.

Απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει πολυετή πείρα στη διδασκαλία της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και σε ενήλικες
για επαγγελματική χρήση.

Έχει φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο UIBE του Πεκίνου παρακολουθώντας μαθήματα εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας καθώς και στο Πανεπιστήμιο Dalarna της Σουηδίας (Distance learning).

Το 2016 συμμετείχε στο διαγωνισμό Chinese Bridge Contest – “汉语桥”希腊中文知识能力大赛 όπου κατέκτησε την 3η θέση.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε Κινέζους μαθητές – παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, προετοιμάζοντάς τους για τις ενδοσχολικές εξετάσεις καθώς και για να συμμετέχουν σε εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας.

ΝΙΚΟΥ ΒΑΓΙΑ

ΝΙΚΟΥ ΒΑΓΙΑ

Η Νίκου Βάγια είναι πτυχιούχος φιλόλογος του τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στον τομέα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας.

Διδάσκει όλα τα φιλολογικά μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου και έχει εξειδικευτεί στον τομέα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και των μεθόδων διδασκαλίας της ελληνικής, ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της στον τομέα της γλωσσολογίας, με θέμα τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Ενδιαφέρεται πολύ για τα παιδιά και θεωρεί πως το διαφορετικό μαθησιακό προφίλ του καθενός εξ’ αυτών αποτελεί τη βάση της προόδου και της ομαδικότητας που προάγει η ορθή διδασκαλία και εκπαίδευση.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΤΟΥΛΑ

Η Γεωργία Πατούλα είναι καθηγήτρια Αγγλικών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου 8,76 το έτος 2018.

Έκτοτε έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, κυρίως στην ιδιωτική εκπαίδευση με την παράδοση μαθημάτων σε παιδιά και ενήλικες διαφόρων ηλικιών και επιπέδων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε πλήθος παιδαγωγικών και ψυχολογικών μαθημάτων που ενίσχυσαν τις διδακτικές της μεθόδους και τη βοήθησαν να εκπληρώσει επιτυχώς και την πρακτική της άσκηση σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αττικής.

Εκτός από τα ακαδημαϊκά της επιτεύγματα, ασχολείται με τη μουσική, το χορό και το θέατρo.

MARY SKONDRAS

MARY SKONDRAS

Mary Skondras has a Master’s degree in Applied Linguistics with a concentration in TESOL from Columbia University in the city of New York.

She is a professional educator experienced in developing curriculum as well as conducting teacher training workshops.

Her career encompasses teaching ESL in university programs in the US and in Greece.

Ms. Skondras was a founding member of the European Writing Association and has participated in several conferences in the US and in Europe.

JUSTINE HOUPA

JUSTINE HOUPA

Justine Houpa graduated from the City University of New York Queens College with a BA degree in Applied Linguistics and ESOL Education.

She is a teacher certified by the New York State Department of Education for grades K-12.

Ms. Houpa is accustomed to working in a multicultural environment that emphasizes inclusion and is skilled in adapting to students with diverse learning needs.

ΒΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

H Μοσχοπούλου Βάσια είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει άριστη γνώση της Αγγλικής και της Γερμανικής γλώσσας.

Πραγματοποιεί μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Από το 2017 εργάζεται στο πρότυπο κέντρο ξένων γλωσσών «Διαβάτη Μαρία», στο τμήμα της σχολικής μελέτης με αντικείμενο τα μαθήματα των Θετικών Επιστημών.

ΕΛΕΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

ΕΛΕΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Η Ελένη Σιδερή είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Γλωσσολογίας και της διδακτικής, με εξειδίκευση στη Διδακτική της Γερμανικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Θεωρεί σημαντική την προσωπική της εξέλιξη και γι’ αυτό το λόγο παρακολουθεί μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων τις εξελίξεις στους τομείς της γλωσσολογίας και της διδακτικής ξένων γλωσσών.

Επίσης, παρακολουθεί σεμινάρια ψυχολογίας και ειδικής αγωγής τα οποία τη βοηθούν στο να προσεγγίζει τους τον κάθε μαθητή ξεχωριστά με βάση το μαθησιακό του προφίλ.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, όπου παραδίδει μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Ο Παναγιώτης Μαντέλλος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακό σε υπηρεσίες Marketing.

Είναι υπεύθυνος τομέων Οικονομικών & Επικοινωνίας.

Γιατί να μας προτιμήσετε

Εγγραφές όλο το χρόνο

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και τα τμήματα μας είναι αυστηρά έως 5 μέλη – ξένες γλώσσες για όλες τις ανάγκες, ειδικότητες και ηλικίες.

Ομοιογενή τμήματα

Ομοιογενή τμήματα μαθησιακού επιπέδου και ηλικίας – δωρεάν προπαρασκευαστικά τμήματα & ενισχυτική διδασκαλία κάθε μήνα.

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Μαθησιακές δυσκολίες

Αποτελεσματικός συνδυασμός ατομικού μαθήματος & τάξης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (πχ δυσλεξία)

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Χώροι διδασκαλίας

Χρήση διαδραστικού υλικού τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με τους καλύτερους εκδοτικούς οίκους βιβλίων – νέες εγκαταστάσεις με διάκριση στους 5 καλύτερους χώρους εκμάθησης πανελληνίως.

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Πολυετής εμπειρία

Πολυετής εμπειρία από αριστούχους καθηγητές, απόφοιτους αντίστοιχης φιλολογικής σχολής με μεταπτυχιακούς τίτλους.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στην ομάδα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών & Σχολικής Μελέτης της Μαρίας Διαβάτη, έχουν ένα κοινό στόχο: την παροχή του υψηλότερου επιπέδου διδασκαλίας ξένων γλωσσών μέσα από μία σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία η οποία όχι μόνο προσφέρει γνώση αλλά και διαπαιδαγωγεί.

Γιατί ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει, ενθαρρύνει και παιδαγωγεί σωστά, μένει στο μυαλό και την καρδιά του μαθητή σε όλη του τη ζωή. Αποτελεί τον έμπιστο αρωγό του κάθε γονέα στη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού του.

Οι χώροι μας