Ο Ρόλος των Γονέων στην Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών [Ομιλία]

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Rolos Goniwn Ekmathisi Ksenwn Glwsswn
Ο Ρόλος των Γονέων στην Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών [Ομιλία]

Το πρότυπο κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Διαβάτη και η Γλωσσομάθεια, σε συνεργασία διοργανώνουν εκδήλωση-ομιλία για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα:

Ο Ρόλος των Γονέων στην Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών

The Role of Parents in Foreign Language Teaching

Ομιλήτρια: Μαρία Ντάβου

Διευθύντρια Σπουδών/Καθηγήτρια Αγγλικών/Εκπαιδεύτρια Καθηγητών

Σχετικά με τη Μαρία Ντάβου

Η Μαρία Ντάβου είναι γλωσσολόγος, εκπαιδευτικός και ερευνήτρια. Είναι κάτοχος Master’s στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία από το St Michael’s College (ΗΠΑ) και έχει συμπληρώσει δύο χρόνια σπουδών για την απόκτηση διδακτορικού στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Lancaster (UK).

Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Exeter. Έχει λάβει υποτροφία έρευνας από το ESRC. O τομέας της έρευνας της είναι η Εκμάθηση Ξένης Γλώσσας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Γλωσσική Ανάπτυξη, την Αξιολόγηση της Γλώσσας, τη Διδασκαλία και την Παιδαγωγική.

Σπούδασε Second Language Acquisition με τη Suzanne Flynn στο ΜΙΤ (Βοστώνη) και έχει συμπληρώσει τον κύκλο μαθημάτων της ALTE με τη Linda Taylor στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια.

Έχει περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία, στην Εκπαίδευση Καθηγητών και στην Παιδαγωγική στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα έχει διδάξει στο Κέντρο Εκπαίδευσης Καθηγητών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του Hellenic American University.

Η Μαρία εργάζεται ως εξετάστρια προφορικών για διάφορους εξεταστικούς φορείς (Michigan, City & Guilds, EDI κλπ).

Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο (AAAL, EALTA, ALTE, TESOL μεταξύ άλλων) ενώ έχει διατελέσει διοικητικό μέλος στο TESOL Greece Board για 2 χρόνια.

H Μαρία πιστεύει ακράδαντα ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους στην εκπαίδευση και να μάθουν πολλά από τους μαθητές τους.

Προωθεί εκπαιδευτικές αξίες που σχετίζονται με την ελευθερία του ατόμου, την εφαρμογή νέων μαθητοκεντρικών μεθοδολογιών, τον σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού, τον σεβασμό της φωνής του μαθητή στην τάξη και την κοινότητα, την πολυπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία.

Λεπτομέρειες Ομιλίας

Χρόνος: Σάββατο 18/5/2019 και ώρα 18:30 (*)

Τόπος: Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Σχολικής Μελέτης Μαρία Διαβάτη

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 259, Κορωπί (χάρτης Google)

(*) Περιορισμένος αριθμός θέσεων – παρακαλούμε κάνετε την κράτηση της θέσης σας το αργότερο έως και 15/5/2019 στο τηλέφωνο 210-66.23.165.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.

Είσοδος Δωρεάν

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print