ΔΙΑΒΑΤΗ ΜΑΡΙΑ - Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

5μελή τμήματα για όλα τα επίπεδα & ηλικίες

Γιατί να μας προτιμήσετε

Εγγραφές όλο το χρόνο

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και τα τμήματα μας είναι αυστηρά ολιγομελή -γερμανικά για όλες τις ανάγκες, ειδικότητες και ηλικίες.

Maria Diavati Kentro Ksenwn Glwsswn Koropi10

Ομοιογενή τμήματα

Ομοιογενή τμήματα μαθησιακού επιπέδου και ηλικίας – δωρεάν προπαρασκευαστικά τμήματα & ενισχυτική διδασκαλία κάθε μήνα.

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Μαθησιακές δυσκολίες

Αποτελεσματικός συνδυασμός ατομικού μαθήματος & τάξης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (πχ δυσλεξία)

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Χώρος διδασκαλίας

Χρήση διαδραστικού υλικού τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με τους καλύτερους εκδοτικούς οίκους βιβλίων – νέες εγκαταστάσεις με διάκριση στους 5 καλύτερους χώρους εκμάθησης πανελληνίως.

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗ - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κορωπί

Πολυετής εμπειρία

Πολυετής εμπειρία από αριστούχους καθηγητές, απόφοιτους αντίστοιχης φιλολογικής σχολής με μεταπτυχιακούς τίτλους.

Πρωτοπόροι στην εκμάθηση γερμανικών

Με περισσότερα από 105 εκ. να έχουν τη γερμανική ως μητρική γλώσσα, πολλούς δε περισσότερους να μιλούν γερμανικά και τη Γερμανία να είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας, φροντίζουμε ώστε τα προγράμματα εκμάθησης γερμανικών να είναι σχεδιασμένα όχι μόνον για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε στις εξετάσεις για τα σημαντικότερα πιστοποιητικά στον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο αλλά κυρίως να σας προσφέρουν ουσιαστικές γνώσεις και εφόδια για την προσωπική & επαγγελματική σας ζωή.

ΠΤΥΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

Με την υποστήριξη της πληρέστερης συλλογής εκπαιδευτικών πόρων για παιδιά (μέθοδος CLIL, ιστορία, γεωγραφία, μαθηματικά, λογοτεχνία, ποίηση, ταινίες, TED Talks, National Geographic, Brainbox όλα ενσωματωμένα στα μαθήματα)

Η εξέταση Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 10 έως 16 ετών. Πιστοποιεί απλές, βασικές γλωσσικές γνώσεις και αντιστοιχεί στο πρώτο επίπεδο (Α1) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

Η εξέταση περιλαμβάνει:

Κατανόηση κειμένου (30 λεπτά): Η κατανόηση κειμένου εξετάζεται με βάση τρία απλά, αυθεντικά κείμενα από την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Με τις ασκήσεις εξετάζεται η γενική κατανόηση και η κατανόηση σημαντικών λεπτομερειών.

Ακουστική κατανόηση (15 λεπτά): Η ακουστική κατανόηση της κοινής γερμανικής γλώσσας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας εξετάζεται με τρεις ασκήσεις. Η θεματολογία βασίζεται στην καθημερινή ζωή.

Γραπτός λόγος (20 λεπτά): Οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε ένα e-mail ενός φίλου/μιας φίλης απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις.

Προφορικός λόγος (10 λεπτά):  Η εξέταση περιλαμβάνει δύο ασκήσεις: ο υποψήφιος παρουσιάζει τον εαυτό του και κάνει ένα διάλογο. Η προφορική εξέταση αξιολογείται με καθορισμένα κριτήρια.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται και αξιολογούνται από δύο εξεταστές του εκάστοτε εξεταστικού φορέα.

Προϋπόθεση για την απόκτηση του διπλώματος είναι η επιτυχία στα γραπτά και στα προφορικά.

Η εξέταση Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Πιστοποιεί βασικές γλωσσικές γνώσεις και αντιστοιχεί στο δεύτερο επίπεδο (Α2) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

Η εξέταση περιλαμβάνει:

Κατανόηση κειμένου (35 λεπτά): Με τρία διαφορετικά κείμενα και ανάλογες ασκήσεις εξετάζεται η γενική κατανόηση και η κατανόηση σημαντικών λεπτομερειών των κειμένων από την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Ακουστική κατανόηση (15 λεπτά): Η ακουστική κατανόηση εξετάζεται με τρεις ασκήσεις στην κοινή γερμανική γλώσσα της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Γραπτός λόγος (20 λεπτά): Ο υποψήφιος για το Α2 γράφει ένα e- mail σε έναν φίλο/μία φίλη απαντώντας σε τέσσερις απλές ερωτήσεις.

Προφορικός λόγος (10 λεπτά): Η εξέταση του Α2 περιλαμβάνει δύο ασκήσεις: ο υποψήφιος παρουσιάζει τον εαυτό του και κάνει ένα διάλογο με τον συνυποψήφιό του. Η προφορική εξέταση αξιολογείται με καθορισμένα κριτήρια.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται και αξιολογούνται από δύο εξεταστές του εκάστοτε εξεταστικού φορέα.

Προϋπόθεση για την απόκτηση του διπλώματος είναι η επιτυχία στα γραπτά και στα προφορικά.

Σε περίπτωση αποτυχίας μέρους της εξέτασης (γραπτά ή προφορικά) υπάρχει η δυνατότητα επανάληψής του σε όλες τις εξεταστικές κατά τη διάρκεια ενός έτους από την ημέρα της πρώτης εξέτασης.

Η εξέταση Goethe-Zertifikat Β1 απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Χαρακτηρίζει το χρήστη της γλώσσας ανεξάρτητο και αντιστοιχεί στο τρίτο επίπεδο (Β1) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

Η εξέταση περιλαμβάνει:

Γραπτή ομαδική εξέταση (165 λεπτά) η οποία περιλαμβάnει τις εξής 3 υποενότητες:

Κατανόηση γραπτού λόγου: Με τρία διαφορετικά κείμενα και ανάλογες ασκήσεις εξετάζεται η γενική κατανόηση και η κατανόηση σημαντικών λεπτομερειών των κειμένων από την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Κατανόηση προφορικού λόγου: Η συνολική και επιμέρους ακουστική κατανόηση εξετάζεται με τρεις ασκήσεις στην κοινή γερμανική γλώσσα της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Παραγωγή γραπτού λόγου: Ο υποψήφιος για το Α2 γράφει ένα e- mail σε έναν φίλο/μία φίλη απαντώντας σε τέσσερις απλές ερωτήσεις.

Παραγωγή προφορικού λόγου (15 λεπτά): Συνομιλείτε με τον συνεξεταζόμενό σας για ένα θέμα που αφορά την καθημερινή ζωή π.χ. τα ταξίδια. Απαντάτε σε ερωτήσεις, εκφράζετε την άποψή σας και κάνετε προτάσεις. Παρουσιάζετε, σε ελεύθερη απόδοση, ένα θέμα της καθημερινής ζωής και απαντάτε σε σχετικές ερωτήσεις.

To Goethe-Zertifikat B2 είναι μια εξέταση Γερμανικών για ενήλικες και από το 2019 και για εφήβους. Πιστοποιεί γνώσεις σε προχωρημένο επίπεδο και αντιστοιχεί στο τέταρτο επίπεδο (B2) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

Η εξέταση περιλαμβάνει:

Γραπτή ομαδική εξέταση (190 λεπτά): Διαβάζετε διάφορα κείμενα από σύγχρονα μέσα, όπως αγγελίες, αποσπάσματα από καταλόγους, κείμενα από βιβλία εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια, κριτικές και εκθέσεις και επεξεργάζεσθε διάφορες ασκήσεις. Συμπληρώνετε λέξεις που λείπουν σε γραπτό κείμενο. Ακούτε συνομιλίες και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και κατόπιν διορθώνετε ή συμπληρώνετε αυτά που ακούσατε και αντιστοιχείτε φράσεις. Επιπλέον ακούτε μια συνέντευξη για κάποιο επίκαιρο, κοινωνικό θέμα και απαντάτε στα ζητούμενα. Εκφράζετε γραπτά την άποψή σας για κάποιο δημοσιογραφικό άρθρο και διορθώνετε μια επιστολή.

Προφορική εξέταση (ζευγάρια ή ατομικά) (15 ή 10 λεπτά αντίστοιχα): Παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους συνομιλητές σας, παίρνετε θέση πάνω σε ένα επίκαιρο θέμα και έρχεσθε προφορικά σε συνεννόηση με μια συνυποψήφια / έναν συνυποψήφιο για τη διεκπεραίωση κάποιου θέματος.

Το πρότυπο κέντρο ξένων γλωσσών & σχολικής μελέτης της Μαρίας Διαβάτη ιδρύθηκε το 2002 και έως σήμερα λειτουργεί σταθερά με την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο σκοπό – την παροχή ποιοτικής διδασκαλίας με άριστο παιδαγωγικό χαρακτήρα στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.